biohemija

Dobro došli svi koji želite da učestvujete na ovom forumu! Napišite nekoliko reči o sebi da bismo lepše i lakše komunicirali.
User avatar
Stefann
zainteresovan korisnik
Posts: 254
Joined: 23 Dec 2007, 14:37

Re: biohemija

Post by Stefann » 11 Dec 2008, 00:05

Nenajavljeni kontrolni predstavlja oblik pismene provere koju karakteriše odlučnost profesora da učenicima ogadi samu pomisao na dotični predmet i ubije u njima svaki pojam o srećnom detinjstvu i mladosti punoj smeha. Profesori ovu metodu opravdavaju "novim tehnologijama" koje su učenici razvili tokom poslednjih par godina. Naime, da učenici ne bi lepo spremili "podsetnike" za kontrolne koje bi diskretno pohranili u već planirani džep duksa ili na neko drugo mesto, profesori su nenajavljenim kontrolnim priredili svojim učenicima dodatnu otežavajuću okolnost: moraju da premeštaju "podsetnike" svakog dana u džep drugog duksa i na taj način 24h dnevno u glavi imaju na umu "najvažniji predmet". Ukoliko učenik kojim slučajem zaboravi da prebaci "podsetnik" u duks koji će tog dana da nosi biva kažnjen avgustovskim rokom, pa tako sam sebi "pravi problem bez problema". :cry: :roll: :lol:
Sve što znamo proističe iz eksperimenta i završava se njime!
http://stefann90.blogspot.com

User avatar
tsnena
Glavni i odgovorni
Posts: 2989
Joined: 28 Nov 2007, 22:07
Location: Požarevac
Contact:

Re: biohemija

Post by tsnena » 11 Dec 2008, 12:32

Stefane, nemoj profesori uopšteno jer nisu svi takvi, ja nikada nisam dala nenajavljeni kontrolni osim kao 1. aprilsku šalu :lol:

E, sad si me povuk'o za jezik pa moram da napišem šta je u moje vreme značio ''nenajavljeni kontrolni''. Moj razredni, koji mi je predavao biologiju i koga smo svi obožavali, a za mene i jedan od razloga što sam i sama biolog, je znao da da nenajavljeni kontrolni koji se uvek završavao njegovim komentarom da smo jako loše uradili, dobili silne jedinice i da će on poništiti taj kontrolni. Nikad mi, dok sam bila đak, nije bila jasna svrha tih kontrolnih koji se poništavaju.

Elem, postadoh i ja profesor i posle nekog slavlja koje se završilo kasno u noć, dođoh na prvi čas teške glave i još težeg jezika :lol: Tada sam shvatila da bi jedan kontrolni NENAJAVLJENI završio posao: mir, tišina svi pišu, a ja ćutim :twisted: Posle ga lepo poništim i svima dobro :lol:

Mislite da ste samo vi đaci spremni za podvale :twisted:

User avatar
Stefann
zainteresovan korisnik
Posts: 254
Joined: 23 Dec 2007, 14:37

Re: biohemija

Post by Stefann » 11 Dec 2008, 19:59

Naravno da nisam mislio na sve profesore, čak ni na većinu. ;)

Lepo je to kada poništite kontrolni, ali mojoj profesorici hemije je poništavanje kontrolnog apstraktan pojam. :lol:

Vama svaka čast. Verovatno se i učenicima ćutalo i dremkalo prvi čas u prvoj smeni. :lol:
Sve što znamo proističe iz eksperimenta i završava se njime!
http://stefann90.blogspot.com

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest