Mora kao monohibridno da bi se izračunala verovatnoća javljanja recesivnih homozigota.Turbo wrote:
Zar nije to kako ste vi poceli kod monohibridnog ukrstanja? Kod Hardi-Vajdenbergovog bi trebalo izraziti ucestalosti alela? Pa od toga krenuti?
Ne znam, pitam samo
Takmičenje za srednje škole/gimnazije
- tsnena
- Glavni i odgovorni
Re: Gimnazija, takmicenje
-
- prolaznik
Da li moze da se spusti granica za plasman na republicko?
I ako moze kolko onda treba bodova?
Da li mogu po mestima (rand listi) da idu naprimer prvih 10. na republicko umesto 90 bodova?
Da li mogu po mestima (rand listi) da idu naprimer prvih 10. na republicko umesto 90 bodova?
- tsnena
- Glavni i odgovorni
Filipe, odakle ti te informacije? Meni zvuče malo verovatno.filip26 wrote:Strasno zalbe su zavrsene u 21.20 danas zvali su cak dekana da resi jedna zadatak a cak ni on nije znao da objasni resenje pa su morali da pozovu sastavljaca testa da im objasni
- tsnena
- Glavni i odgovorni
Propozicije su poprilično jasne. Treba sačekati rezultate iz svih regiona pa će se prema tome znati da li će biti pomeranja granice za bodove. Ako ne bude bilo dovoljno onih koji imaju preko 90 bodova, verovatno će doći do pomeranja.jasam wrote:Da li moze da se spusti granica za plasman na republicko?
-
- prolaznik
Koliko otprilike treba iz svakog okruga da prodje?
-
U Beogradu su se u Cetrnestoj beogradskoj gimnaziji desio ovaj slucaj danas diskusija se zavrsila tek oko devet sati uvece
- tsnena
- Glavni i odgovorni
To zaista ne znam. Trebalo bi da to sve ide elektronskim putem, znači, jako brzo, ali ne znači da će tako i biti.jasam wrote:Koliko otprilike treba iz svakog okruga da prodje?
-
- prolaznik
Molim Vas, da ako bude bilo negde objavljeno da su spustili granicu da mi posaljete poruku na mejl.
jacksimson007@yahoo.com
jacksimson007@yahoo.com
-
- prolaznik
NA ovom sajtu su ti resanja zadatakaTurbo wrote:Zadatak je otprilike glasio: Pomocu Hardi-Vajdenbergovog principa izracunati koje su sanse da ce dve "zdrave" osobe imati dete sa albinizmom, ako se ta bolest javlja kod 1 od 10.000 dece
Nije od reci do reci, ali tako nekako je glasio
http://www.cetrnaestgi.edu.rs/vesti.html
-
- prolaznik
Video sam resenja, ali hvala 
Meni nisu jasni ljudi koji prave takmicenje... Ima nekoliko pitanja na koja se ne moze pronaci odgovor u knjizi

Meni nisu jasni ljudi koji prave takmicenje... Ima nekoliko pitanja na koja se ne moze pronaci odgovor u knjizi