Ko uci taj i ogladni :D

neobavezni razgovori
User avatar
tsnena
Glavni i odgovorni
Posts: 2887
Joined: 28 Nov 2007, 22:07
Location: Požarevac
Contact:

Re: Ko uci taj i ogladni :D

Post by tsnena » 08 Jan 2008, 15:59

Magnolija, baš si pogodila pravi kolač :D to je energetska bomba! :roll:

w3x
korisnik
Posts: 22
Joined: 11 Dec 2007, 14:33

Re: Ko uci taj i ogladni :D

Post by w3x » 14 Jan 2008, 04:09

tsnena wrote:Vegetarijanstvo me neodoljivo privlači jer meso oduvek nerado jedem, ali se nikako ne bih mogla odreći mleka, sireva i svih ostalih mlečnih đakonija. Ne bih mogla da budem pravi vegetarijanac, ali neki modifikovani svakako bih, odnosno skoro da jesam.
Probala sam mleko od soje i ne dopada mi se, sirevi takođe mi nisu baš po volji. Soja u ostalim varijantama, kao dodatak mesu ili razno-raznim čorbama i varivima je vrlo ukusna.
Kada sam bio mali, pokušavali su da me nateraju da pijem sojino mleko. Par godina kasnije, kada su mi posle urađenog alergo-testa rekli da sam alergičan na kravlje mleko, počeo sam da pijem sojino. Za tih par godina opis ukusa je prešao iz "Fuj, ovo ne može da se pije ni sa kakaom" u "Mmmmm, ovo uopšte nije tako loše". Šnicle od soje sam i ranije voleo, kao i odreske koje su najčešće stavljali u čorbe, variva. Na tome bih mogao da živim. Inače nisam ljubitelj mesa...ponekad piletinu, retko svinjetinu (ako je neko slavlje u pitanju, ili nešto slično..i čim naiđem na neki žilavi deo, odmah ostavljam), i to je to. Sireve ne volim ni kao "originalne", tako da time što ne volim ni sojine, ne gubim mnogo (u sendvič se, naravno, može staviti i pod uticajem patadajza, šunke, i ukus soje će se promeniti). Pod uticajem savršenog ukusa sojinih šnicli (koje mogu da jedem i sirove) kupio sam viršle. Ne pitajte kakvo je...a nije mi se svideo ni jogurt. Postoji (barem je postojao) neki namaz od badema, i od soje (nešto slatko, ako se dobro sećam), pošto ne mogu da jedem ni med, jer sam i na njega alergičan. (Pu, haos!) Ali uopšte mi nije strašno, jer su mi se posle pretrpljenih posledica određene voćke i zgadile (jagoda, kivi, med). Bez kravljeg mleka se ipak ne može (jeftinije je od sojinog!), i kada učim, a ogladnim, podgrejem mleko i ubacim žitarice. I to mogu da jedem kad-god! Čak sam na ekskurziju poneo kuvalo, sojino mleko, plastični tanjir, kašiku, žitarice, i kad god je bilo neko meso, jeo sam to, a ponekad sam pravio i belu kafu. Naravno, kravlje mleko JESTE skuplje od sojinog, ali sam odlučio da bar jednom mesečno dozvolim sebi to zadovoljstvo da kupim sojino mleko u tetra-paku sa ukusom čokolade, vanile... (ima raznih ukusa).

magnolija
zainteresovan korisnik
Posts: 26
Joined: 11 Dec 2007, 17:54

Re: Ko uci taj i ogladni :D

Post by magnolija » 14 Jan 2008, 17:38

ja ne volim sojino mleko, ali kad bi morala da ga pijem ne znam šta bih radila :?

lena
prolaznik
Posts: 8
Joined: 05 Jun 2008, 18:02
Location: Nis

Re: Ko uci taj i ogladni :D

Post by lena » 05 Jan 2011, 02:49

Ruske kape i kolaci s rumom su zakon! A, da, i neizostavni rafaelo 8-)

User avatar
Stefann
zainteresovan korisnik
Posts: 254
Joined: 23 Dec 2007, 14:37

Re: Ko uci taj i ogladni :D

Post by Stefann » 05 Jan 2011, 19:58

Jaooo ruske kape! :D Hihihi moraću ovih dana skoknuti da to kupim! :D

Ja volim baklave i tulumbe! :P Jupiii :))
Sve što znamo proističe iz eksperimenta i završava se njime!
http://stefann90.blogspot.com

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests