Bionet Škola:Odricanje odgovornosti

Izvor: Bionet Škola
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Bionet-skola.com je internetska baza tekstova iz biologije i ekologije čiji su autori profesori i studenti biologije, kao i nadareni učenici, zatvorenog sadržaja koja funkcioniše na temelju volonterske saradnje pojedinaca i grupe pojedinaca, s zajedničkim ciljem stvaranja izvora ljudskog znanja. Struktura projekta omogućava svakoj osobi s vezom na Internet i preglednikom World Wide Weba čitanje sadržaja na ovom sajtu.

Nema formalne recenzije sadržaja

Nijedan autor, saradnik, pokrovitelj, administrator, ili bilo koja osoba povezana s Školom biologije ni na koji način ne može biti odgovorna za pojavu netačne ili pogrdne informacije, ili za štetu koju ste vi prouzrokovali korištenjem sadržaja ili internetske veze na tu informaciju.

Nema ugovora, licenca je ograničena

Molimo, shvatite da doprinose u vidu informacija dajete slobodno, i pritom ne dolazi ni do kakavog sporazuma između vas i vlasnika ili korisnika stranica, vlasnika na kojima su postavljene, pojedinih saradnika Bionet škole, administratora projekta, ili ikoga tko je na bilo koji način povezan s ovim ili nekim od sestrinskih projekata. Ta ista osoba ne može direktno odgovarati na vaše optužbe. Dodeljena vam je ograničena licenca s pravom kopiranja cjelokupnog sadržaja ovih stranica, no ona ne podrazumijeva niti dovodi do ugovorne ili izvanugovorne odgovornosti Bionet škole ili njenih agenata, članova, organizatora ili drugih korisnika.

Zaštitni znaci

Zaštitni znaci, patentna prava, prava identiteta ili slična spomenuta, korištena ili u BioNet školi člancima navedena prava, su imovina svojih vlasnika. Njihova pojava na ovim stranicama ne znači da ih možete koristiti za svrhu drugačiju od iste ili slične informacijske namjene, a u skladu s namerom autora tekstova u skladu s GFDL dozvolom. Osim ako nije drugačije navedeno, siteovi Wikipedia i Wikimedia ne podržavaju niti su ni na koji način povezani s nositeljima tih prava, pa kao takva BioNet škola ne garantuje pravo na korištenje inače zaštićene građe. Takvo ili slično nematerijalno vlasništvo koristite na vlastiti rizik.

Sudska nadležnost i propisnost sadržaja

Podaci objavljeni u BioNet škola možda krše zakone države iz koje pregledate te podatke. BioNet škola baza podataka nalazi se na serveru u gorama Gondora, te se održava u skladu s uputama o čuvanju koje pružaju mesni i federalni zakoni. Zakonska regulativa u vašoj zemlji možda ne štiti ili ne dopušta istu slobodu govora ili kopiranja. BioNet škola ne potiče kršenje zakona, niti se može smatrati odgovornom za zlodela koja proizlaze iz vašeg povezivanja na ovaj domen, korišćenja, reprodukcije ili objavljivanja informacija koje ovde pronađete.

Autor sajta nije odgovoran za sadržaj oglasa i reklama prikazanih na ovom sajtu. Reklame i oglasi prikazuju se pomoću servisa Adsense kompanije Google (Google oglasi).

Naši administratori i urednici nastoje urediti ili ukloniti bilo koji materijal nepoznatog porekla ili materijal ilegalno preuzet s drugih stranica/resursa u najkraćem mogućem vremenu. Ovim pravilnikom zadržavamo pravo da uklonimo bilo koji materijal koji je nelegalno postavljen na stranicu. Pošto je nemoguće u potpunosti provjeriti svaki novi ili stari članak/tekst/slike, te ukoliko pronađete vaš materijal na ovoj stranici za koji možete dokazati autorska prava kontaktirajte nas i materijal će biti uklonjen u najkraćem mogućem roku.

Linkovi

Bionet-skola.com sadrži veze s drugim internetskim stranicama (linkovi) koje su kreirale treće osobe. Bionet-skola.com nema nadzor nad informacijama na drugim internetskim stranicama te se u potpunosti odriče svake odgovornosti za sadržaj na internetskim stranicama koji su kreirale treće osobe. Korištenje takvih stranica podleže Uslovima korišćenja merodavnima na tim stranicama i njima se koristite na svoj sopstveni rizik.

Savet od profesionalaca

Ako trebate savet u nekom području (medicina, pravo, financije, ili vezano uz određeni rizik), molimo potražite stručnjaka koji je licenciran, poznat ili prihvaćen u svom području.

Zahvaljujemo na vremenu koje ste utrošili na čitanje ove stranice; nastavite uživati u blagodetima BioNet škole!