Razgovor sa korisnikom:Coccinella

Izvor: Bionet Škola
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Bionet1.jpg

Dobro došli!

BioNet škola pruža gostoprimstvo svima koji su željni znanja iz biologije


Prva pomoć ili uputstva za početak, a posle se snalazite sami!:)

Pretraživanje po Bionet školi

Sa leve strane imate polje pretraga u koje upisujete traženi pojam. Posle nekoliko sekundi dobijate spisak tekstova u kojima je traženi pojam.

Traženi pojam možete pretražiti i u Biološkom rečniku koji pretražujete tako što u polje pretraga ukucate početno slovo traženog pojma.

Ako traženi pojam ne postoji u BioNet školi možete:

 • napisati kraći/duži tekst ili samo definiciju pojma i poslati na tekstovi@bionet-skola.com; ako zadovoljava kriterijume BioNet škole vaš tekst će biti postavljen na stranice ovog sajta
 • predložiti na forumu da bi trebalo napisati tekst o pojmu koji nedostaje

Komunikacija sa drugim korisnicima i urednicima

Sve vrste komunikacije ostvarujete preko foruma.

Savet: pregledajte s vremena na vreme vašu stranicu za razgovor jer će vam, prema potrebi urednici tu ostavljati razne vrste obaveštenja.

Snežana Trifunović, autor i urednik BioNet škole--Tsnena 10:37, 12. decembar 2007. (UTC)

Pomoć

Kada unosiš tekst postupak je sledeći:

 • u polje za traženje ukucaš pojam o kome pišeš
 • ako postoji tekst o tome dobićeš obaveštenje gde se sve spominje taj pojam
 • ako ne postoji onda klikom na traženi pojam (koji je crveno obojen) prebacuješ se na prozoz gde ćeš ubaciti tekst
 • savet: nikada ne piši direktno u prozoru već prvo na svom kompjuteru pa onda copy/paste
 • naslove odvajaš =naslov=, podnaslov tog naslova sa ==podnaslov==, a podnaslov podnaslova sa ===podnaslov podnaslova=== itd
 • kada neku reč hoćeš da povežeš sa istim pojmom ali u nekom drugom tekstu koristiš tzv. unutrašnju vezu (plavo dugmence iznad Ab podvučeno); ako je već napisan tekst o toj reči ona će poplaveti, a ako nije biće crvena
 • za ostalo formatiranje teksta koristi tastaturu
 • sa mnom i ostalim korisnicima kontaktiraš preko strane za razgovor; klikneš na moj potpis i to te prebacuje na moju stranu za razgovor
 • na svojoj korisničkoj strani možeš da upišeš šta god želiš
 • ostalo pitaj tu sam da ponmognem

tsnena

Bravo

Pa ti si baš vredna!:-)Svaka ti čast. Ne znam šta drugo, ovako virtuelno da ti poklonim i na taj način se zahvalim za trud koji si uložila i nesebičnost da svoje znanje i umeće želiš da podeliš sa drugima.Dakle, za nesebičnost dodeljujem ti značkicu BioNet škola na tvoju stranicu. --Tsnena 09:55, 12. decembar 2007. (UTC)

Ako želiš da mi ostaviš poruku klikni na moj potpis i onda na mojoj strani za razgovor napiši poruku (kao što ja tebi pišem:)--Tsnena 22:14, 12. decembar 2007. (UTC)

____

Jako lepo si se uklopila i baš mi je drago da ti se ovo postavljanje tekstova dopalo. da bi znala koji o naslova već postoje prvo pretraži da ne bismo duplirali naslove. Tvoj tekst mi se jako dopada i volela bih da ih još takvih postaviš. Svoje tekstove potpiši ovim šablonom

Autor: Jelena Ačanski

. Hvala TEBI što učestvuješ u širenju znanja i ljubavi prema našoj lepoj nauci.--Tsnena 17:08, 13. decembar 2007. (UTC)

svidja mi se boja potpisa :)--coccinella

kada mi odgovaraš onda taj odgovor pišeš na mojoj strani za razgovor:)--Tsnena 20:29, 13. decembar 2007. (UTC)

lekcija

Pogledaj molim te, ovaj način virtuelne obrade lekcija [1] pa daj kritike...--Tsnena 11:39, 14. decembar 2007. (UTC)

Drago mi je da ti se dopada:) --Tsnena 10:33, 17. decembar 2007. (UTC)Puno lepih želja za uspešnu Srecnanovagodina.gif i berićetnu Novu 2008.


Snežana Trifunović

Autorska prava

Vidim lep tekst o srpastoj anemiji, nadam se da imaš dozvolu autora za postavljanje teksta?! Molim te, napravi unutrašnje veze za ključne, važne reči u tekstu (selektuješ reč i klikneš na dugmence Ab ili tu reč stavišu uglaste zagrade [[]]. Literaturu sa interneta navodiš kao spoljašnje veze (isto kao malo pre samo što je dugmence sa globusom).pozdrav.--tsnena 12:47, 22. decembar 2007. (UTC)

Nisam ni sumnjala da je tako, samo da pitam:). Bilo bi jako lepo da o tvojoj koleginici i koleginicama dobijemo po kuju biografsku rečenicu i postavimo ih u Biografije autora i saradnika--tsnena 12:53, 22. decembar 2007. (UTC)
ne znam šta se to dešava sa slikom, probaj još jednom možda je nešto trenutno. Koliko je ++teška slika?--tsnena 12:57, 22. decembar 2007. (UTC)
Probaj da je pošalješ kao fajl sa URL-a (druga opcija) u pošalji fajl sa direktog sajta odakle si je skidala. možda uspe.--tsnena 13:07, 22. decembar 2007. (UTC)

Kategorija

napravila sam kategoriju koju si tražila. Nije mi teško da to uradim i drugi put, ali možeš to i sama (nemoj da misliš da mi je teško već ti time dajem apsolutnu slobodu:).

Postupak je sledeći:

 • ubaciš naziv kategorije na kraju odgovarajućeg teksta, kako i inače radiš;
 • kada snimiš tu stranicu kategorija će biti crvena što znači da ne postoji
 • otvoriš tu crvenu kategoriju i u polju upišeš Kategorija:Kategorije čime će ta nova kategorija biti dodata među ostale
 • snimiš tu stranicu i onda je naziv kategorije poplaveo što je znak da kategorija postoji

Posle me samo obavestiš da novu kategoriju dodam na naslovnu stranu i gotovo. --tsnena 12:08, 23. decembar 2007. (UTC)Važi, dogovoreno za kategorije! Da se ne bi mučila oko potpisivanja kada mi šalješ poruke, samo klikni na dugmence (drugo s' desna) u gornjem levom uglu prozora u kome pišeš i bićeš potisana.--tsnena 12:16, 23. decembar 2007. (UTC)

Unutrašnje veze

Za povezivanje sa rečnikom stavljaš samo početno slovo ispred | u uglastoj zagradi, npr. za duplikacije ovako duplikacije.--tsnena 21:31, 23. decembar 2007. (UTC)

Šablon

Kako ti se dopada ovaj šablon ka proširenom tekstu?

Reading.gif
Za više podataka pogledati [[]]

Pogledaj u tekstu nervni sistem kičmenjaka--tsnena 23:05, 23. decembar 2007. (UTC)

Drago mi je da ti se dopada:) ovaj šablon. Videla sam promenu adrese na tvom sajtu. Sada moram da idem na spavanje, iako zaista volim da radim noću. Sutra sam pre podne na časovima. Sva sreća što spavam jako malo (4-5 sati):)--tsnena 23:16, 23. decembar 2007. (UTC)

Dobro si to uocila. Sada sam u skoli, no ispravljam odmah.--tsnena 11:10, 7. februar 2008. (UTC)


Ako želiš da koristiš onaj šablon za više podataka, onda na određeno mesto u tekstu postaviš

Reading.gif
Za više podataka pogledati ovde pišeš naziv pojma

. poz--tsnena 12:13, 24. decembar 2007. (UTC)

Šta misliš da li je bolje ove članke prebaciti iz kategorije Genetika u kategoriju Molekularna biologija?--tsnena 20:38, 24. decembar 2007. (UTC)
Mislim da i taj tekst trreba ubaciti u molekularnu biologiju--tsnena 20:47, 24. decembar 2007. (UTC)
sve je ok--tsnena 21:11, 24. decembar 2007. (UTC)

Slike

Pogledaj, molim te, kako sam postavila slike http://www.bionet-skola.com/w/Tehnike_u_istra%C5%BEivanjima_interakcije_izme%C4%91u_proteina_i_DNA . Kako ti se dopada? --tsnena 21:25, 24. decembar 2007. (UTC)

ovako je dobro:)--tsnena 21:51, 24. decembar 2007. (UTC)

Šablon

Napravila sam šablon za tvoj potpis. Upisuješ između duplih velikih zagrada ({) Coccinella potpis i dobiješ šablon koji vidiš. Nadam se da će ti se dopasti

Bubamara.gif

--tsnena 16:40, 26. decembar 2007. (UTC)

čestitka

Hvala na čestitki, jako je lepa. Sama si je napravila?--tsnena 17:34, 30. decembar 2007. (UTC)

Hvala ti na ponudi. Koristim i sama kako foto-šop tako i peint šop. Postoji jedan odličan forum web grafike na kome sam naučila dosta stvari http://hobi-grafika.bbgraph.com/index.forum--tsnena 20:20, 30. decembar 2007. (UTC)

izgleda sajta

to treba da podesis u moja podesavanja birajuci standard. --tsnena 19:14, 18. januar 2008. (UTC)

geni i bolest

U pravu si i hvala ti što si registrovala taj lapsus. ispravila sam odmah.--tsnena 16:08, 7. februar 2008. (UTC)

slika

Baš si slatka! Nema potrebe da menjaš sliku. --tsnena 21:57, 18. februar 2008. (UTC)

Bubamarice, dobro došla! :)

Drago mi je da si opet na ovim stranicama donoseći odlične tekstove. Morala sam da podelim tvoj tekst na dva dela jer je mnogo težak pa se bojim da ne napravi problem. Ako ti se ne dopada kako sam to uradila ti slobodno uredi prema svom nahođenju. Molim te, ispravi link ka biolozi.net koji si navela u tekstu jer link treba da vodi do stvarnog izvora a ne početne stranice nekog sajta. Hvala ti unapred i izvini što te odmah, tek što si sletela , bombardujem zahtevima.

Dodala sam tvoj novi potpis u tekstove. Mnogo je sladak, baš mi se dopada!

Kako si ti? Šta ima novo kod tebe. Pozdrav--Tsnena 12:37, 24. januar 2010. (UTC)