Razgovor sa korisnikom:Stefann

Izvor: Bionet Škola
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Lična dobrodošlica

Pored ove oficijelne i jedna srdačna dobrodošlica. Drago mi je da si ovde i vidim vec si popravio grešku:) na tekstu. Možemo i ovako da komuniciramo. Klikneš na moj potpis i na mojoj strani za razgovor mi ostaviš poruku. Potpisuješ svoju poruku klikom na drugo dugmence s' desna u ovim alatkama.--tsnena 18:35, 12. januar 2008. (UTC)

Još nešto: možeš da na svojoj korisničkoj strani napišeš šta želiš. Obriši slobodno ovu dobrodošlicu na plavom polju i piši/crtaj/postavljaj fotografije predstavi sebe kako želiš.--tsnena 18:37, 12. januar 2008. (UTC)

Hvala

Hvala na srdačnoj dobrodošlici! Shvatio sam kako da menjam tekstove, a valjda sam i ovo sa razgovorima. Pošto vidim da nedostaju i tekstovi o nižim insektima, koje inače poprilično poznajem, napisaću i o njima tekstove! :) Hvala što ste objavili moju biografiju i postavili linkove do mojih blogova! Namerno nisam pisao nazive blogova da ih ne bi dodatno reklamirao, a vi ste stavili čak i linkove do njih u mojoj biografiji. Hvala puno! :) Nadam se da će ova poruka biti prosleđena na pravo mesto! :)

Nema na čemu, zaista mi je drago da si ovde. Samo, što ono što ti meni pišeš postvaljaš na moju stranu za razgovor. Dakle, kliknes na moj potpis tsnena i to te prebaci na moju korisničku stranu na kojoj odabereš prozorče za razgovor i tu ideš na uredi. Poruku potpisuješ klikom na drugo dugme s' desna (u gornjem levom uglu prozora u kome pišeš). Šta god ti treba dok se ne snađeš slobodno pitaj!pozdrav--tsnena 18:51, 12. januar 2008. (UTC)
napravila sam ti šablon za potpis tekstova koje budeš postavio. Upotrebljavaš ga tako što ispod teksta ukucaš ovako ctrl+alt+B dva puta (dobiješ dve velike zagrade) pa onda ukucaš Stefan, a iza toga dva puta ctrl+alt+N (još dve zagrade) i to se vidi ovako
Autor teksta:
Stefanpotpis3.jpg
prezentacija
. Ako ti se dopada, ako ne onda se potpisuje kako hoćeš ili sam napravi neki šablon.--tsnena 19:26, 12. januar 2008. (UTC)
Svoju poruku si postavio na moju stranicu, ali ona nije stranica za razgovor, ovo je moja strana za razgovor http://www.bionet-skola.com/w/Razgovor_sa_korisnikom:Tsnena. Ma nema veze, ispravljam te zato što želim da naučiš kako treba, a ne zato što sam neko zakeralo:)--tsnena 19:28, 12. januar 2008. (UTC)

Sarcodina

nema na čemu, drago mi je da ti se potpis sviđa. Postavila sam tekst Sarcodina pa ako hoćeš dodaj neke slike.--tsnena 21:10, 12. januar 2008. (UTC)


pročitala sam imejl; što se slika tiče to baš i nije sasvim legalno, ali s' obzirom da smo mi edukativni nekomercijalni sajt, milsim da niko neće zameriti; možda bi bilo korektno navesti izvor (ubaciti url u opis);ako baš neko bude insistirao skinućemo slike sa sajta; ta vrsta krađe je na netu gotovo ako ne legalizovana, a ono uobičajena praksa; tako da slobodno postavljaj sve što misliš da valja; primetio si da su neke slike potpisane, to su moje fotografije; možeš da ubacuješ slike direkto preko URL ili sa svog kompjutera --tsnena 21:28, 12. januar 2008. (UTC)

Slike

Da bi ubacio sliku radiš sledeće:

  • ideš na pošalji fajl (leva kolona)
  • ako skidaš sa neta onda ubacuješ URL (prekopiraš ga sa sajta gde je slika)
  • kada se slika ubaci kopiraš njen naziv zajedno sa pojmom slika; dakle to treba da izgleda npr. ovako Slika:naziv.jpg
  • taj naziv kopiraš i staviš u uglaste zagrade[[]] u delu teksta gde želiš
Uglaste zagrade dobijaš klikom na plavo AB dugmence--tsnena 21:36, 12. januar 2008. (UTC)
I nemoj ništa da se ustežeš sve pitaj, tu sam da pomognem:)--tsnena 21:37, 12. januar 2008. (UTC)Pogledaj Sarcodina kako sam to uradila.--tsnena 21:51, 12. januar 2008. (UTC)

Još jednom: pogledaj Sarcodina kako sam to uradila; naziv slike stavljaš u uglaste zagrade koje dobijaš klikom na dugmence AB (oidvučeno) koje se vidi kada uređuješ tekst (sada se ne vidi dok ovo čitaš, ali kad ideš na uredi ono je vidljivo); iza naziva slike ide uspravna crta koju dobijaš tako što na tastaturi pritisneš ctrl+alt+W; iza crte ide veličina slike u px (njačešće je to između 240-300), pa opet uspravna crta a zatim mesto gde će slika biti u tekstu right, left ili center; crta| pa upišeš mini , opet crta| iza koje pišeš objašnjenje za sliku. valjda sam ti pomogla:)--tsnena 22:07, 12. januar 2008. (UTC)

Protisti

tekstovi su premešteni u novu kategoriju Protisti jer zaista tu pripadaju.--tsnena 09:30, 13. januar 2008. (UTC)

Postavila sam i trepljare. Ne bilo ti zapoveđeno:), al' ako imaš vremena ubaci slike u ovaj i druge tvoje tekstove. Malo sam izmenila morfologiju tekstova pa ako ti se ne dopada tako kako ti slobodno izmeni. --tsnena 10:41, 13. januar 2008. (UTC)

hordati

Postavljen je i tekst o hordatima. Kada želiš da pogledaš koji su novi tekstovi klikni na skorašnje izmene, a za sve ostalo na sajtu informiši se preko posebne stranice.--tsnena 11:00, 13. januar 2008. (UTC)

Ne brini se i ne žuri, Bionet škola je tu, nigde ne mrda pa će tekstovi uvek biti dobrodošli!:) (Samo mala ispravka Acarina su krpelji!:))A što se tih testova tiče malo sam zatečena i iznenađena da vam daju testove čim pođete u školu!! Niti je pedagoški niti ljudski!--tsnena 16:25, 13. januar 2008. (UTC)
Mislila sam da vam počinje II polugodište, a ustvari vi ste na kraju I polugodišta. Sada mi je to malo razumljivije jer sam baš mislila kakve su mi to kolege! Završavam za večeras jer imam prijatelje na novogodišnjoj večeri. Srećna ti Nova godina i srećno sutra na svim tim proverama.--tsnena 18:34, 13. januar 2008. (UTC)

testovi

Hvala. ne znam zašto sajt nije radio, verovatno je nešto do servera. Kako je prošlo testiranje? Ima li preživelih?:))))--tsnena 18:58, 14. januar 2008. (UTC)

Bravo za tebe! Biću odsutna do kraja nedelje, idem malo na planinarenje. Nadam se da će vreme biti lepo i da ću doneti pregršt fotografija. Pozdrav.--tsnena 19:13, 14. januar 2008. (UTC)

tekst

Opšte karakteristike riba se, prtpostavljam, odnose na natklasu Pisces, pa tako možeš da popstaviš taj tekst. Vreme na Goliji je bilo kao poručeno, sunčano sve vreme što možeš videti i na slikama koje sam postavila ovde. Reklame sa google-a postavlja momak koji mi je ustupio mesto za sajt pa mu se na taj način revanširam. --tsnena 17:10, 19. januar 2008. (UTC)

Sistematika

Uf, mrzim sistematike još od kada sam bila student, a ni sada situacija nije mnogo bolja. Literatura koju imam je podosta klasična što se tiče sistematika, a ja nešto nisam o tome posebno ni čitala jer me zaista to nimalo ne privlači. Moram da pogledam pa ću ti reći, dakle, ubrzo ti se javljam. Ti slobodno postavi članke, a gde čćemo ih svrstati moežemo se i naknadno dogovoriti. To što pitaš u vezi foruma nije mi jasno zašto ti ne vidiš te teme jer evo malopre sam odgovarala i rešavala neke zadatke iz genetike.--tsnena 16:54, 27. januar 2008. (UTC)

Tip Gnathostomulida sam postavila kao zaseban tip jer se tako češće javlja u literaturi. Sistematiku insekata još nisam postavila. Da bi video teme na forumu moraš biti prijavljen, možda je to u pitanju jer ostalo je ok. Da bi svoj tekst priključio određenoj kategoriji treba da na kraju staviš Kategorija:Beskičmenjaci u dvostruku uglaste zagrade (uglaste zagrade dobijaš pritiskom na dugmence AB(podvučeno) u gornjem levom uglu (vidi se kada uređuješ tekst, a sada dok čitaš se ne vidi). Spisak kategorija imaš na naslovnoj stranici ili ovde Kategorija:Kategorije. To dugmence je tzv. unutrašnja veza (link) kojom se prebacuje sa stranice na stranicu unutar ovog sajta. Kada hoćeš da napraviš spoljašnju vezu, tj. da neki pojam povežeš sa nečim što je van ovog sajta onda koristiš dugmence na kome je globus. Nisam stigla da pogledam tvoj blog, evo s'ću!--tsnena 17:55, 27. januar 2008. (UTC)

protura

izbrisala sam poruku odavde pa ti poslala e-mail misleći da ne gledaju SVI ovu prepisku. Na te delove sam i mislila (morfologija i anatomija) uvodni deo i sistematika nisu iz Krunića. lepo da smo se razumeli i da sve shvataš ipravno.--tsnena 22:17, 27. januar 2008. (UTC)

Gnatostomulida

pomoćiću ti ja oko podnaslova; dok radiš na tekstu postavi, molim te, šablon

Sign 5.gif
Tekst nije završen - radovi su u toku

(na tastaturi:ctrl+alt+B dva puta, upišeš radi se, pa opet dva puta ctrl+alt+N); baš si vredan--tsnena 10:28, 28. januar 2008. (UTC)

postavila sam ja šablon radi se da vidiš kako izgleda--tsnena 10:30, 28. januar 2008. (UTC)

Monoplacophora

Greška u nedovršenom tekstu. Počela sam ga, pa zaboravila na njega. Hvala ti na ukazanom. --tsnena 16:49, 5. mart 2008. (UTC)

Primaila sam i skinula dokument. Molila bih te da postaviš klasifikaciju kada budeš imao vremena i navedeš obavezno izvor, internet adresu. U velikom sam poslu oko pripremanja testova, imam i problem sa kičmom tako da sam na bolovanju pa se trudim da što manje vremena provodim za kompjuterom.zato bih te molila da, ako imaš vremena, to ti uradiš. hvala ti.--tsnena 21:14, 5. mart 2008. (UTC)

Fotografije

Stefane videla sam tvoju biografiju i interesovanja. Slobodno postavi neku svoju fotografiju. Možeš na svojoj stranici da napraviš mini galeriju svojih slika. napiši preko njih svoje ime pa ih ne može niko koristiti bez tvoje dozvole. Galeriju praviš sledećim kodom:

. Postavi ti slike,a oko pravljenja galerije mogu ti pomoći. Naravno to je sve po želji.--tsnena 20:28, 6. mart 2008. (UTC)

Slobodno dopuni klasifikaciju insekata samo navedi reference/literaturu, da se možemo, ako zatreba, pozvati na verodostojnost tih podataka. Dopada mi se što si izreklamirao svoje radove, a da zaista tako mislim odmah sam ih linkovala:) Treba da se reklamira sve što je dobro i ja sam srećna da se to može uraditi preko ovog sajta ( među nama rečeno, daćeš mi procenat kada dobiješ posao:)))))))--tsnena 20:50, 6. mart 2008. (UTC)

Zahvaljujem se...

...na lepim željama. Što se sistematika tiče, dajem ti odrešene ruke. DakleM, gde god primetiš da nešto nije urađeno slobodno uradi, samo navedi lietraturu.--tsnena 12:34, 8. mart 2008. (UTC)

obrisan tekst

Hoćeš da obrišeš ceo tekst? --tsnena 17:09, 8. mart 2008. (UTC)

To ne može da se obriše. Možeš samo da klicneš na ono sakrij i onda se sadržaj ne vidi. Žao mi je takav je viki program.--tsnena 22:01, 8. mart 2008. (UTC)
nema veze osim što je softverski program isti; jedina veza sam JA:) pošto su moji tekstovi i na Vikipediji i ovde (ukucaj na Vikipediji Korisnik:Tsnena pa ćeš videti) --tsnena 22:11, 8. mart 2008. (UTC)
Hvala, Stefane. Vikipedija je priča za sebe. Projekat koji zaslužuje sve pohvale, samo što smo mi skloni da sve izvrnemo naopačke pa tako i takav jedan projekat, kada se malo zagrebe po površini izađe svašta na videlo. Ima tamo izuzetno kvalitetnih ljudi i dobrih poznavalaca materije o kojoj pišu i njima svaka čast. No, ima toliko prepucavanja i svađa koje idu do tako niskih vređanja da je meni povremeno pripadalo muka i bilo me sramota što sam na istim stranicama sa takvim spodobama. Zato, sam ponudu ovog divnog mladića Andreja ( na čijem prostoru je ovaj sajt), prihvatila oberučke i naravila ovu novo/staru Bionet školu. No, da te ne davim više. Sigurno je, projekat Vikipedije zaslužuje da mu se i više podari, samo kada bi to vodili neki malo bolji ili bar umereniji ljudi.--tsnena 22:27, 8. mart 2008. (UTC)
To za moju biografiju si upravu samo što ne uspevam da stignem to da uradim; sve mi se čini da je sve drugo važnije nego to:)--tsnena 22:47, 8. mart 2008. (UTC)

insekti

Nemam pojma šta se desilo?! Samo sam htela da ubacim ovaj šablončić da tekst nije završen, a nemam pojma kako je deo teksta izbrisan?! Vratila sam na staro. --tsnena 11:57, 9. mart 2008. (UTC)

Izvini...

...što ne stižem da ti odgovorim jer sam u velikom poslu. Pripremam virtuelnu lekciju, zbirku testova, kasnim sa naručenim slikama... čim stignem pogledaću o plastidima. pozdrav.--tsnena 18:49, 19. mart 2008. (UTC)

transkripcija

Pošto tekst na tu temu već postoji, možda bi bilo bolje da ga dopuniš. Osim toga, nekako bih uz ribozome pre uvrstila tekst o translaciji, mada i on postoji na ovim stranicama. Dakle, mišljenja sam da treba popunjavati rupe tekstovima koji nedostaju. --tsnena 20:06, 23. mart 2008. (UTC)

Insekti

Slobodno piši i prepravljaj sve tekstove o insektima. Planiram da prebacim nešto iz vikipedije, al' nikako da stignem. Hvala ti što ćeš pisati o insektima! Tekst o ribozomima je jako dobar.--tsnena 19:59, 24. mart 2008. (UTC)

_____________

napravila sam ti nekoliko podnaslova koji ti mogu služiti kao smernice pri sređivanju insekata; možeš, a ne moraš da ih ispoštuješ; svakako pogledaj insekti, pozdrav--tsnena 17:34, 25. mart 2008. (UTC)

Rodjendan

Srećno ti punoletstvo i puno uspeha u životu.--tsnena 10:03, 18. april 2008. (UTC)

Botanika

Dopadaju mi se kategorije iz botanike. Kada se napiše dovoljno tekstova otvoriću novu potkategoriju jer je besmisleno obrazovati kategorije koje će biti prazne, odnosno bez tekstova. --tsnena 19:52, 20. april 2008. (UTC)

ljutići

O familiji Eupteleaceae imaš na engl. vikipediji nešto jako malo http://en.wikipedia.org/wiki/Eupteleaceae i ovde još na engleskom http://delta-intkey.com/angio/www/euptelea.htm Moja literatura iz sistematike biljaka je stara (B. Tatić i V. Blečić) tako da ti tu nisam od neke velike pomoći. Pogledaj ovu klasifikaciju sa engl. viki http://en.wikipedia.org/wiki/Ranunculales to bi trebalo da bude nešto novije. Kažem ti da nemam literaturu pa ti to ne mogu i potvrditi odgovarajućim izvorom. Znam da mi je viliki minus sistematika, ali to je oblast koju najmanje volim pa joj samim tim poklanjam najmanje pažnje. Šta da radim ne mogu sve! nadam se da sam ti bar koliko pomogla. Hvala ti za lepe članke kojima stalno obogaćuješ ove stranice. Usput, pogledaj fotografije --tsnena 19:12, 2. maj 2008. (UTC)

Ti i ja se baš lepo dopunjujemo kada su biološke oblasti u pitanju!:) jedva čekam da vidim fotografije biljaka. Pogledala sam tvoj blog i dopada mi se tekst o Bionet školi!--tsnena 20:20, 2. maj 2008. (UTC)
Dopadaju mi se promene na tvom blogu/sajtu. mislim da su sve apsolutno funkcionalne, da pomažu snalaženju i pronalaženju nekome ko je tu došao radi informacija (a takvi uglavnom dolaze na naše sajtove). što se opisa linkovanh sajtova na Bionet školi tiče, to sam planirala odavno da uradim, ali nemam vremena.pozdrav--tsnena 17:32, 7. maj 2008. (UTC)

Literatura

Drago mi je da si aktivan:). Navedi u tekstovima, molim te, literaturu i izvor fotografije. Pozdrav.--tsnena 20:39, 18. maj 2008. (UTC)

Slika jedra

molim te, prevedi nazive na slici jedra; ili da to ja uradim--tsnena 14:22, 19. maj 2008. (UTC)

Fotografije

Stranica ti je prelepaaaa. napiši samo izvor za fotografije, molim te; pozdrav--tsnena 20:35, 19. maj 2008. (UTC)--tsnena 20:35, 19. maj 2008. (UTC)

želim ti da što pre ozdraviš--tsnena 21:15, 19. maj 2008. (UTC)
meni se više dopada prethodna verzija tvog bloga; nekako je bilo preglednije i funkcionalnije, a i lepše:); to je samo moje subkjektivno mišljenje; pozdrav--tsnena 21:35, 19. maj 2008. (UTC)

Bravo!

Vidim ja šta si ti radio dok te nije bilo ovde:)!! Lepo, lepo baš si bio vredan! Bilo bi lepo da postaviš linkove u tekstove na BioNet školi koji imaju veze sa tvojim blogom iz hemije. Slikarski blog je vrlo interesantan. Nedostaju ti samo fotografije na njemu. Iznenadio si me svojom svestranošću. Još jednom: svaka čast! Pozdrav. --tsnena 09:45, 28. jun 2008. (UTC)

Sređivanje

Dopada mi se kako si uredio svoju stranicu. Baš je sada lepo pregledna. Pozdrav.--tsnena 18:44, 13. septembar 2008. (UTC)

Hvala za upozorenje, razbila sam stranicu za razgovor pa sada staru prepisku možeš naći na arhiva razgovora tsnena 1. Sviđa mi se tvoja internet prezentacija. trebalo bi da i ja sredim svoju stranicu, al' nikako da uhvatim vremena. Šta kažeš za ovo pupunjavanje rupa o stenicama i vodozemcima? Pozdrav.--tsnena 15:39, 14. septembar 2008. (UTC)
Hvala za savet, mislim da si skoro potpuno upravu. Kažem skoro potpuno jer ne verujem da bih za 10 dana uspela da sve prikupim na jedno mesto. A prsti me svrbe da kol'ko toliko završim ove započete vodozemce. Kad to uradim dolaze na red gmizavci, pa ptice (tu imam i puno svojih crteža i prelepu literaturu koju još nisam ni pipnula), imam i jedno 1000 fotografija koje treba pripremiti za net, da ne zaboravim svoja predavanja u školi, pa moje đake koji dolaze privatno, pa oni koje vodim na takmičenje, šaljem u Petnicu, pa ide Sajam knjiga gde ću sigurno pronaći, kao i svake godine, brdo dobrih knjiga... i kaži ti meni kada da pravim nešto, kao što je moja stranica, što ću verovatno samo ja čitati:-)))Pozdrav.--tsnena 18:26, 14. septembar 2008. (UTC)
Zaboravih još nešto: drago mi je da ti se dopada ihtiologija jer je ona mešavina svega i svačega (malo ruske, malo naše taksonomije), a i tu ima još puno toga da se doradi...
Dobila sam onaj lepi zalazak sunca, ako na to misliš? Poslala sam ti sada odgovor na taj i-mejl.--tsnena 19:50, 14. septembar 2008. (UTC)

Darvin

Dopada mi se tekst o Darvinu. Dodala sam literaturu, ono što sam prepoznala. Molim te, dopiši ostatak literature. Pozdrav.--tsnena 18:49, 5. oktobar 2008. (UTC)

uređivanje tekstova

pogledaj, molim te, kako sada izgleda tvoj tekst http://www.bionet-skola.com/w/Pahuljasta_medunika pa ako ti se dopadne moglo bi se postavljati na sve tekstove sa klasifikacijama. pozdrav. tsnena

mislim da je malo prešareno i da odvlači pažnju od samog teksta.poz. tsnena

Preusmeravanje

Ukucaš #Preusmeri naziv teksta na koji preusmeravaš i to je to.

Šablon

Vidim da si vredan, što me posebno raduje. Samo tako nastavi. Pogledaj, molim te, ovaj šablon za klasifikaciju biljaka http://www.bionet-skola.com/w/Zdravac Volela bih tvoj komentar. Pozdrav. tsnena