Razlika između izmena na stranici „Biografije autora i saradnika”

Izvor: Bionet Škola
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Red 26: Red 26:
 
* Rod ''Mus'' - miševe, o kojima ima website [http://misonja.webs.com/ ]
 
* Rod ''Mus'' - miševe, o kojima ima website [http://misonja.webs.com/ ]
  
U BioNet školi piše i uređuje [[:Kategorija:Biološki rečnik|biološki rečnik]] i [[:Kategorija:Genetika|genetiku]]
+
U BioNet školi piše i uređuje [[:Kategorija:Biološki rečnik|biološki rečnik]], [[:Kategorija:Genetika|genetiku]], [[:Kategorija:Molekularna biologija|molekularnu biologiju]], [[:Kategorija:Biogeografija|biogeografiju]] i drugo.
 
</div>
 
</div>
  

Izmena na datum 8. februar 2010. u 22:35

Urednik

Snežana Trifunović
Snežana Trifunović

Snežana Trifunović rođena je 1956. god. u Zaječaru. Osnovnu školu i gimnaziju je završila u Požarevcu, a studije biologije 1980. na tadašnjem Prirodno-matematičkom fakultetu u Beogradu, odsek opšta biologija.

Od 1981. radi u srednjoj školi kao predavač biologije, anatomije i fiziologije, botanike i ekologije. Veliki je entuzijasta i zaljubljenik u prosvetarski posao i svoju nauku, biologiju, posebno citologiju i genetiku.

Pored mnogobrojnih skripti kao pomoćnih nastavnih materijala, kreiranja i uređivanja sajta BioNet Škole, angažovanja na pripremi učenika za odlazak u Petnicu i uključivanje u rad Centra za talente. Njena interesovanja su slikanje u pastelu (jedna grupna izložba ), crtanje, fotografija i web grafika. U poslednje vreme se bavi planinarenjem i sakupljanjem fotografija prirode.

Udata je i ima dve kćerke, Mariju i Jelisavetu.

Saradnici


Jelena Ačanski
Jelena Ačanski

Jelena Ačanski je rođena u Somboru 1982. godine gde je završila gimnaziju "Veljko Petrović". Po struci je diplomirani biolog. Student je master studija na PMF-Biologija. Aktivan je član Akademskog društva za proučavanje i zaštitu prirode u Novom Sadu.


Posebno je zainteresovana sa oblasti:

  • konzervaciona biologija,
  • genetika,
  • zaštita životne sredine,
  • Familiju Syrphidae i
  • Rod Mus - miševe, o kojima ima website [1]

U BioNet školi piše i uređuje biološki rečnik, genetiku, molekularnu biologiju, biogeografiju i drugo.


Stefan Luketa

Stefan Luketa je rođen 18. aprila 1990. godine u Sarajevu. Osnovnu školu i gimnaziju prirodno-matematičkog smera je završio u Novom Sadu, a trenutno je student Prirodno-matematičkog fakulteta, na smeru biolog.

Interesuju ga mnoge prirodne nauke među kojima je biologija, hemija i geologija. Od svih bioloških disciplina najviše ga interesuje algologija, lihenologija i citologija, mada ipak prvenstvo daje algologiji. Ima sopstveni blog iz algologije pod nazivom Algoloblog. Saradnik je na sajtu BioNet škole gde piše tekstove iz većeg broja bioloških oblasti, a takođe uređuje i Biološki rečnik na ovom sajtu. Najveći broj tekstova koje je publikovao na ovom sajtu su iz oblasti sistematike biljaka. Takođe, piše i tekstove za naučno-popularni sajt Viva Fizika.

Za više informacija možete pogledati zvaničnu internet prezentaciju Stefana Lukete klikom na sledeći link [2]

Autori tekstova na sajtu BioNet škole