Biografije autora i saradnika

Izvor: Bionet Škola
Izmena od 13:49, 28. februar 2012. od strane korisnika Coccinella (razgovor | doprinosi)
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Urednik

Snežana Trifunović
St2.jpg

Snežana Trifunović rođena je 1956. god. u Zaječaru. Osnovnu školu i gimnaziju je završila u Požarevcu, a studije biologije 1980. na tadašnjem Prirodno-matematičkom fakultetu u Beogradu, odsek opšta biologija.

Od 1981. radi u srednjoj školi kao predavač biologije, anatomije i fiziologije, botanike i ekologije. Veliki je entuzijasta i zaljubljenik u prosvetarski posao i svoju nauku, biologiju, posebno citologiju i genetiku. U tom pogledu pokušava da u nastavni proces uvede elektronsku nastavu i informacione tehnologije koliko god je to moguće i korisno. Elektronska nastava kao način pripremanja učenika za prijemni ispit iz biologije za fakultet je jedan od takvih pokušaja. Drugi je učešće u organizaciji regionalnih video konferencija u kojima se razmenjuju iskustva i ideje sa kolegama iz susednih država.

Pored mnogobrojnih pomoćnih nastavnih materijala, kreiranja i uređivanja sajta BioNet Škole, angažovanja na pripremi učenika za odlazak u Petnicu i uključivanje u rad Centra za talente, njena interesovanja su slikanje u pastelu (jedna grupna izložba ), crtanje, fotografija i web grafika. U poslednje vreme se bavi planinarenjem i sakupljanjem fotografija prirode.

Udata je i ima dve kćerke, Mariju i Jelisavetu.

Vise-podataka2.jpg
Za više podataka pogledati Snežana Trifunović radna biografija

Saradnici


Jelena Ačanski
JAcanski.jpg


Jelena Ačanski je rođena u Somboru 1982. godine gde je završila gimnaziju "Veljko Petrović". Po struci je diplomirani biolog-master. Student je doktorskih studija na Prirodno matematičkom fakultetu u Novom Sadu. Član je Akademskog društva za proučavanje i zaštitu prirode u Novom Sadu.

U BioNet školi piše i uređuje biološki rečnik, genetiku, molekularnu biologiju, biogeografiju i drugo.


Posebno je zainteresovana sa oblasti:

  • Familiju Syrphidae
  • zaštita životne sredine
  • konzervacionu biologiju i
  • Rod Mus - miševe, o kojima ima website [1]Stefan Luketa

Stefan Luketa je rođen 18. aprila 1990. godine u Sarajevu. Osnovnu školu i gimnaziju prirodno-matematičkog smera je završio u Novom Sadu, a trenutno studira biologiju na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu. Interesuju ga mnoge prirodne nauke među kojima je biologija, hemija i geologija. Od svih bioloških disciplina najviše ga interesuje algologija, lihenologija i citologija, mada ipak prvenstvo daje algologiji. Aktivan je član naučno-istraživačkog društva studenata biologije "Josif Pančić".

Ima sopstveni blog iz algologije pod nazivom Algoloblog. Na svom blogu koji nosi naziv Drvo života objavljuje kratke tekstove, a cilj ovog bloga je sistematizacija bioloških nauka i pregled savremene klasifikacije živih bića. Ima i svoj YouTube kanal na kome se nalaze online predavanja, putopisi i albumi fotografija prirode. Sve fotografije prirode koje je publikovao na internetu ujedinio je u jedinstvenu galeriju na sajtu pod nazivom Photo biology.

Saradnik je na sajtu BioNet škole gde piše tekstove iz većeg broja bioloških oblasti, a takođe uređuje i Biološki rečnik na ovom sajtu. Najveći broj tekstova koje je publikovao na ovom sajtu su iz oblasti sistematike biljaka. Objavio je veći broj crteža protista, ćelijskih organela i gljiva u okviru albuma pod nazivom "Oblici života", kao i preko hiljadu fotografija prirode objedinjenih u jedanaest albuma. Takođe, piše i tekstove za naučno-popularni sajt Viva Fizika. Saradnik je i na sajtu Tree of Life gde publikuje svoje fotografije prirode.

Za više informacija možete pogledati zvaničnu internet prezentaciju Stefana Lukete klikom na sledeći link [2]

Autori tekstova na sajtu BioNet škole